Din cand in cand…

by

… imi place sa mai trag cate o fuga si pana la Iasi unde locuieste bunicul meu. Am avut o copilarie foarte frumoasa acolo, in inima orasului. Bunica mea m-a plimbat in sus si in jos pe toate strazile Iasului, incat la un moment dat incepusem sa spun ca stiu Iasul ca pe propriul meu buzunar. :D Ciudat tare cum, acum, cand merg acolo sunt atat de bulversata si doar daca mai recunosc si eu unele stradute.

Am pierdut-o in urma cu 6 ani, exact inainte de a intra la liceu. Inca sunt foarte norocoasa ca am avut totusi atatia ani la dispozitie sa o cunosc, spre deosebire de fratele meu care avea doar 9 ani in acea vara si care nu mai tine minte atat de multe lucruri despre ea…

Din cand in cand, imi place sa merg sa ma plimb pe strazile acelea unde am crescut pentru ca, mai toate vacantele mele acolo le petreceam. ( am fost si nascuta in Iasi, de aici si marea atractie pentru de acest oras) De la o vreme, multe dintre amintiri au inceput parca sa se stearga, sa fie in ceata si ma cam sperie asta pentru ca ele sunt cele care practic reprezinta cea mai frumoasa perioada din viata mea. Ma ajuta sa merg, sa vad blocul in fata caruia ma jucam, strazile pe care mergeam cu bunicul meu la piata si cu bunica mea la cumparaturi de haine prin magazine; suna ciudat, dar ea a fost o bunica moderna, eleganta, rafinata ca mama pisicutelor aristocrate. De altfel, nici nu vedeam cum sa fie altfel avand in vedere ca ea isi petrecuse o parte din viata la Institutul de Cercetare din Copou, fiind chimista. ( aici nu mi-a transmis mai nimic :) ) Pentru mine Iasiul e ca si o parte a ei, ceva ce a lasat in urma unde sa ma pot intoarce ca sa imi mai aduc aminte de ea.

Ma bucur ca am reusit sa ajung sa il vad si pe bunicul meu care e aproape neschimbat de la ultima mea vizita. Iesirea asta a fost una dintre acelea care are scopul sa te ia departe de probleme si sa te lase sa-ti amintesti cat de bine era cand erai copil si nu aveai atatea griji. Am facut si cateva poze cu outfitul ce l-am purtat astazi. Nu am venit cu multe haine la mine, si cum acum la Cluj e casa mea, trebuie sa fiu mereu practica si sa vin cu o singura geaca, o singura pereche de ghetute, o singura geanta si asa mai departe. Probabil stiti si voi cum e. Am purtat in schimb o bluza superba care m-a salvat de la vremea asta destul de racoroasa si care s-a asezat foarte bine pe solduri, echilibrand intreaga tinuta.

DSC_0010

DSC_0066

DSC_0136

DSC_0044

DSC_0069edited

DSC_0118

DSC_0158

Ziua voastra cum a fost?

download

4 Responses

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Get Widget