Ce ne-a fost nouă util pentru baby în primele luni

Posted on 7 minute de citit

Hei! Hai că scriu și primul articol din seria BABY STUFF. Nu vreau să îți pierd timpul, așa că am să încerc să fiu cât mai succintă. Sper să îmi și iasă 😉

M-am gândit să fac un top al obiectelor care nouă ne-au fost extrem de folos cu bebele în primele 6 luni de viață, obiecte la care nu ne-am gândit de înainte, dar pe care am ajuns să le cumpărăm pe parcurs. Keep in mind că toate recomandările pe care le fac eu sunt din experiență proprie și nouă ne-a mers foarte bine cu ele.

  1. Baby nest

Nu l-am cumpărat de la început și asta pentru că am vrut să îl punem pe cel mic în pătuțul lui. Ei bine, după ce m-am chinuit 2 nopți și numai nu a mers, băiețelul meu adormind doar pe mine, am decis că Tudor va dormi între noi. Au mai trecut câteva săptămâni până ce ne-am hotărât să achiziționăm un baby nest și asta pentru că eu eram destul de speriată de alte mămici care nu îl recomandau din cine știe ce motive. Când am considerat că trebuie să încercăm și noi varianta asta pentru a ne ușura nopțile (eu una stăteam doar cu stres să nu dăm peste el și în momentele în care aș fi putut să mă odihnesc, numai asta nu făceam). Așa că am dat search pe Emag și am căutat un baby nest care sa fie puțin mai tare în partea de jos și cu marginile micuțe ca să nu existe vreo șansă să pățească ceva, Doamne Ferește!. Bineînțeles că după ce am dat comanda am început să mă stresez din nou și să visez că baby nestul e foarte îngust, că cel mic va putea păți ceva, etc.. Dar a fost bine! Noi l-am lucat pe acesta: Cosulet bebelusi pentrudormit Kidizi Baby Nest Cocoon

Nu pot să zic că e wow, dar a fost perfect ca și dimenisiune pentru noi, iar marginile erau ideale. All in all, pot să zic că noi l-am folosit doar în pat, nu îl plimbam prin casă, așa că nu am cum să vă spun dacă era smooth la transfer ( dacă se trezea cel mic când adormea pe canapea și îl duceam în pat) sau nu.

Cel mai mare plus pe care l-a primit baby nestul de la noi a fost în momentul în care la 2 luni l-am mutat pe cel mic în pătuțul lui. A ajutat la tranziție ENORM! El fiind obișnuit să doarmă în coșuleț, nu a simțit prea mult mutarea. La fel a fost și când am fost cu el acasă la părinți de Crăciun. Datorită baby nestului, somnul lui nu a avut de suferit când a trebuit să doarmă pentru o săptămână în pătuțul pliant.

La 3 luni am renunțat la el pentru că cel mic crescuse și deja părea că e prea îngrămădit. Totuși și-a făcut treaba de minune în acele 3 luni!

2. Chicco Pocket Relax

Un alt obiect extrem de util, obiect pe care încă îl folosim și la 6 luni și nu știu ce m-aș fi făcut fără el, este acest balansoar/scaun de la Chicco.

Pot să zic că dacă vreți să faceți cadou unei viitoare sau proaspete mămici și știți că nu a achiziționat încă așa ceva, go for this one!!

Pe mine m-a salvat teribil. Am putut să fac de toate, luându-l cu mine peste tot. Legănarea e foarte finuță, nu e ceva foarte bouncy, dar pentru Tudor a fost perfect. El și-a petrecut cea mai mare parte din zi în acest scăunel, din primele zile de viață. Ba chiar l-a făcut să fie destul de independent și să prefere să stea în scăunel decât în brațe.

L-am luat cu noi în toate călătoriile și chiar vizitele!! Atât de util a fost pentru noi! Prețul este unul pământean așa că puteți arunca un ochi dând click aici.

3. White Noise prin Google Home

Nici nu mai știu momentul în care am decis să folosim white noise atunci când doarme cel mic, dar tare cred că după prima lună. Pe la finalul primei luni am început să fac research pe Instagram ( o fată foarte drăguță mi-a recomandat un cont de Insta @thepeacefulsleeper care mie mi-a deschis ochii cu privire la rutina de somn a bebelușilor și apoi am dat și peste @takingcarababies)  și astfel am aflat că white noise-ul ajută bebelușii să doarmă mai bine (explicația cum că ei sunt obișnuiți cu zgomotul din burtică, așa că atunci când e prea liniște, îi neliniștește) și acesta ajută și la a bloca zgomotele din restul casei.

Noi aveam deja un Google Home și am decis inițial să punem sunetul de ploaie pe care ne mai plăcea nouă. mie și soțului, să adormim. Doar că la scurt timp am descoperit că dacă îi spui lui Google Home: Play White Noise, acesta pune sunetul clasic de white noise timp de 12 ore, după care se inchide.

Și pe acesta l-am luat cu noi peste tot pe unde am plecat și tare bine ne-a fost! Cât am stat toți 3 în aceeași cameră începusem să credem că vom deveni dependenți de sunet, dar după ce l-am mutat pe Tudor în camera lui am constatat că putem dormi foarte bine și fără.

4. Camera de monitorizare bebe & cameră Xiaomi

La început noi am cumpărat o cameră de supraveghere Xiaomi și asta pt că ne-a fost recomandată. Ce-i drept, la următorul bebe cred că la fel vom proceda: vom folosi camera aceasta în primele 4 luni, după care vom trece la baby monitor.

La început, a fost minunată prima variantă tocmai pentru că noi simțeam nevoia să știm ce face minunt de minut, să vedem că e bine când doarme ( aici mă refer la somnurile din timpul zilei, pentru că noaptea dormea cu noi în cameră, deci îl auzeam dacă se întâmpla ceva). Îl puteam urmări din aplicația Xiaomi de pe telefon sau tabletă. Chiar a fost foarte practică pentru primele 5 luni de zile. Calitatea video-ului este minunată, sunetul este perfect și videoul cursiv. Singurul downside, ar fi faptul că nou ni s-a cam stricat tableta și asta pentru că era ținută mult deschisă, fiind pusă des la încărcat. Ajunsese pe final să stea doar în priză.

Pe la 5 luni, pentru că știam că va urma marea mutare în camera lui, am decis să luam un device special pentru monitorizare și am ajuns să îl luăm pe acesta: Baby Monitor Audio-Video Mappy 

Cea mai bună decizie! Pentru că cel mic se foiește acum foarte mult, deși doarme, camera se activează doar la sunete. Așa că, pe noi ne-a făcut să ne relaxăm foarte mult ( înainte, la orice mișcare stăteam stresați- se trezește sau nu? Să mă duc la el sau nu?) Acum el se poate foi, dar până nu se trezește și nu începe să gângurească, camera nu se aprinde. Are și opțiunea de a-l vedea non stop, dar noi setăm VOX și ecranul intră în stand by când doarme.

Totuși, când am făcut trecerea de la Xiaomi la Mappy, am fost puțin surprinși de cât de mare e diferența calității video: la Mappy e mai sacadat, la Xiaomi video-ul e cursiv. Dar asta nu mai conta pentru noi. Important era să îl vedem pe cel mic ziua, să putem să ne mișcăm prin casă fără probleme și să știm când s-a trezit și are nevoie de noi.

5. Pat pliant

Am ținut să menționez pătuțul pliant, nu pentru a vă recomanda ceea ce am luat noi, pentru că eu tare cred că sunt paturi pliante mult mai faine și mai bune decât acesta pe care îl avem noi, ci pentru cât de util ne-a fost.

A făcut echipă foarte bună cu baby nestul când Tudor avea 2 luni jumătate și am fost de Crăciun la părinții noștri acasă. El nu a simțit diferența, totuși înainte de asta eu îl obișnuisem deja să doarmă în pătuțul lui.

Apoi, pe la 5 luni, am montat pătuțul pliant în camera lui, folosindu-l pentru toate somnurile de zi, noaptea adormind în pătuțul de lemn din dormitorul nostru. Astfel l-am obișnuit cu camera lui și mutatul definitiv în camera lui a fost a piece of cake.

Cam acestea au fost obiectele esențiale pentru primele luni de viață ale băiatului nostru, obiecte care ne-au ajutat enorm și la care nu ne-am gândit la început că ne-ar fi utile.

Sper că acest articol vă va ajuta! Dacă aveți orice întrebări, let me know în comentarii (așa ajutăm și alte fete care poate au aceleași nelămuriri) și revin cât de curând cu un răspuns.

O săptămână minunată vă doresc!

Cu drag,

Julia

 

 

ce crezi?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

No Comments Yet.