Căruciorul Golden Melio Cybex și scaunul de mașină Joie 360 Spin 0+ luni

Posted on 5 minute de citit

Știu cât de greu e să îți alegi scaunul de mașină și căruciorul.. Numai eu știu cât am căutat și m-am interesat în stânga și dreapta ca să aflu care ar fi cel mai bun, ușor și practic…Și de obicei ceea ce îndeplinește aceste criterii ajunge să fie și destul de scump. Așa că e bine să îți face research-ul ca apoi să nu regreți achiziția făcută.

Ei bine, noi am decis să cumpărăm căruciorul de la Cybex Golden Melio și scaunul de mașină Joie 360 Spin.

Căruciorul Golden Melio by Cybex

Inițial eu eram foarte setată pe Baby Zen Yoyo2. I se făcuse reclamă intensă pe social media, avusesem ocazia să îl “testez” puțin și am rămas foarte impresionată de cât de ușor și comod e. Astfel am decis că vom merge cu acest căruț și gata. Dar, în momentul în care am început să achiziționăm fel de fel de obiecte de care cel mic avea nevoie în prima lună de viață, am început să ne gândim de două ori dacă merită să mai facem și o astfel de achiziție costisitoare. Cine urmează să aibă un copil sau are deja, știe cât de multe lucruri trebuie cumpărate la început și mai ales toate de o dată! Și se adună, așa că nu te poți arunca cu capul înainte și trebuie să calculezi bine dacă te încadrezi în bugetul stabilit sau nu. Noi am fi sărit cu mult peste, așa că am zis să mai căutăm. Pe mine mă interesa foarte mult să fie ușor și asta pentru că eram conștientă că îmi voi dori să merg cu el la cât mai multe plimbări, cumpărături, etc. Azi când văd alte fete cu hardughii de cărucioare la mall, nu pot decât să mă întreb cum fac, unde îl pun, cât spațiu le ocupă în mașină, ce mașină au atunci când pleacă în concedii și cară mastodontul cu ele. Ei bine pe mine mă interesa să fie compact, să aibă puține kg și ușor de manevrat.

Și astfel am dat de gama Gold Melio de la Cybex care îndeplinește toate criteriile mele și chiar e mai mișto decât mi-aș fi putut imagina. În primul rând ai un singur scăunel/landou portivit de la naștere. Din câte știu se mai poate achiziționa și un landou special și o scoică care merg cu acest cadru.

Se strânge și desface ușor. Totuși ai nevoie de ambele mâini libere pentru a-l deschide. Cu strânsul nu ai treabă.  Are undeva la 6 kg. E extrem de ușor, dar zdravăn. Eu nu am nimic să îi reproșez din punctul acesta de vedere. Noi l-am luat pe gri și mă bucur enorm pentru că nu se vede dacă se murdărește.

Scaunul se rabatează complet pe spate, aceea fiind poziția ideală pentru 0-6 luni. Apoi urmează o treaptă intermediară pe care noi îl ținem pe Tudor de pe la 4,5 luni pentru că deja îți ținea capul bine și nu mai suporta poziția culcat. Iar ultima treaptă e cea pentru șezut, cu care chochetăm acum pe la 7 luni de zile. De când stă bine în fund, fără să mai aibă nevoie de ajutor, ținem căruciorul destul de des  pe această treaptă pentru că lui îi place să se țină de bara de protecție și să vadă tot în jur.

Coșul de dedesubt este genial! De puține ori am avut nevoie de un coș de cumpărături adițional…Încap multe obiecte așa că acesta e un mare plus.

Ceea ce ador cel mai și cel mai tare la acest căruț: scaunul poate fi inversat!! Și e destul de simplu. Apeși pe siglele Cybex din laterale și poți ridica scaunul. Eu am făcut asta de nenumărate ori chiar și cu Tudor în căruț. Opțiunea este foarte bună pentru momentele în care bate vântul foarte tare și poate vrei să îl întorci sau eu mai făceam asta când el era poate prea moody și se simțea mai ok să mă vadă tot timpul sau când bătea soarele și îl deranja.

Zilele trecute am achiziționat și o husă de ploaie specială pentru acest model de căruț și astfel putem ieși chiar și în zilele ploioase. Husa totuși vine fără săculeț pentru transport, ceea ce mi s-a părut cam nasol, dar it works this way just fine.

Cup holderul l-am achiziționat separat de la brandul Skip Hop pentru că în momentul respectiv numai nu îl găseam pe stoc pe cel de la Cybex. click aici pt cup holder

Deci orice accesoriu aveți în minte se achiziționează separat.

Scaun auto isofix Joie Spin 360

La început noi am luat un scaun de mașină no name, care ar fi fost potrivit pt 0+ luni și ne-am gândit noi că ce poate fi așa special la altele față de acela… Tare ne-am înșelat… După ce l-am folosit de 2 ori am zis gata, scăpăm de el și luăm ce aveam eu în cap de la început și anume acest scaun de la Joie de care mai auzisem pe social media. A fost cea mai bună decizie!! Nu am regretat nici o clipă și chiar cred cu tărie că și-a meritat toți banii.

Cel mai și cel mai tare ador la el faptul că se învârte. În acele 2 dăți în care l-am pus pe Tudor în acel scaun fix no name, am crezut că fac cu capul… e foarte greu de pus un bebe de 4 kg și nici nu voiam să știu cum e să pui unul de 10! Ei bine la Joie poți învârti scaunul spre tine, fie că ești pe bancheta din spate așezată în mașină, fie că deschizi portiera și vrei să îl prinzi în scaun. Jos pălăria pentru această funcție!

Ceea ce ne-a mai dat pe noi pe spate la început au fost inserturile pentru newborn, pe care totuși Tudor nu le-a putut folosi prea mult pentru că el a fost un bebe foarte mare. Dar dacă copilașul e mai micuț, uhlala geniale inserturi!! Deci nu am stat cu nici o frică că nu ar fi potrivit scaunul de la 0 luni. Jos pălăria again! Centurile se reglează super ușor și pot fi ajustate de fiecare dată când e pus copilul în scaun. Singurul downside ar fi faptul că materialul s-a scămoșat în zona piciorușelor. Mă gândesc că e ceva normal. Eu le voi îndepărta curând cu aparatul de scame.

Și cam atât pot să spun eu despre acest scaun. E cea mai bună alegere a noastră și suntem incredibil de mulțumiți.

Dacă credeți că vă mai pot ajuta cu ceva nelămuriri vis a vis de aceste două produse, aștept întrebările în comentarii.

O zi faină!

 

Cu drag,

Julia

 

 

ce crezi?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

No Comments Yet.