Produsele de skincare pe care le-am folosit în sarcină

Posted on 4 minute de citit

În momentul în care am aflat că sunt însărcinată, pe lângă toate emoțiile care m-au năvălit, gândul meu s-a dus și la produsele de skincare pe care le foloseam și faptul că va trebui să fac o selecție serioasă și să mă documentez puțin cu privire la acest aspect.

A fost și este un adevărat challenge să identifici produsele potrivite pentru această perioadă delicată și chiar m-a scos din sărite faptul că pe spatele produselor, lângă semnele de valabilitate & co nu figurează un semn sau nu este menționat dacă produsul este potrivit pentru femeile însărcinate sau nu!

Pentru că nu îmi place să fac munca de chinez bătrân și să iau la puricat ingredientele de pe fiecare produs, am început să caut pe Google produsele pe care le foloseam și să văd dacă va trebui să le elimin din rutina mea de îngrijire sau nu. Am avut mare noroc că am dat peste un site extraordinar care avea postări în care, per brand, erau menționate produsele ok de folosit în sarcină sau nu. Site-ul se numește 15 Minute Beauty Fanatic și are o categorie Pregnancy Beauty care pe mine m-a salvat de multe dureri de cap. Totuși, eu am în ”colecția” mea produse coreene nu prea cunoscute pe care nu le-am putut găsi pe site-ul acesta… așa că am încercat eu să caut ingredientele și să îmi fac cât de cât o idee… Degeaba.. Am lăsat-o baltă.. Așa că nu am mai folosit produse coreene.

Brandurile mele favorite pe partea de skincare & body sunt Pixi, Avene, Yves Rocher și Bioderma. Având aceste produse în rutina mea de îngrijire, căutându-le pe site-ul menționat mai sus am aflat că pot folosi fără stres în sarcină:

  • Avene Cicalfate –eu o folosesc pentru că am tenul destul de iritat în anumite zone și doar datorită ei am scăpat de probleme… chiar și de cojițele care numai nu treceau cu altceva.
  • Altruist SPF 30-eu aplic pe ten doar SPF 30 de un an de zile, iar acest produs este minunat pentru că e ideal pentru tenul sensibil. De asemenea, intră foarte repede în piele și se împacă de minune cu makeup-ul și asta pentru că nu lasă acea peliculă grasă pe care o lasă majoritatea produselor cu SPF.
  • Bioderma Sensibio cremă de ochi -pe aceasta am folosit-o câteva luni bune din timpul sarcinii. Este o cremă foarte lejeră, formula e destul de apoasă și merge de minune sub makeup pentru că intră extrem de repede în piele și nu lasă o peliculă grasă. Mi se pare o cremă foarte potrivită pentru vară, atunci când nu cauți o hidratare mai intensivă.
  • The Ordinary Acid Hialuronic -este bine știut că acest acid este printre puținii acizi permiși în sarcină. Nu pot spune că văd ceva wow după ce îl folosesc de atâta timp, dar o mică îmbunătățire tot am putut observa, așa că l-am lăsat în rutina mea de îngrijire)
  • Vitamin C Lotion de la Pixi- tenul meu nu s-a împăcat niciodată cu serumurile cu Vitamina C. Reacționează foarte urât la ele… Dar am descoperit că această cremă de la Pixi nu mi-a cauzat nimic și tare bine m-am înțeles cu ea.
  • Lanolin by Lansinoh– dacă vreți un balsam de buze reparator, puteți încerca crema de nipples de la Lansinoh care e ideală pentru proaspetele mămici, dar care face minune pe orice porțiune de piele uscată/afectată. Eu asta am aplicat pe buze toată sarcina pentru că erau EXTREM de deshidratate orice aș fi făcut și doar balsamul acesta mă salva mereu…

Din păcate. a trebuit să renunț la:

  • Acidul Salicilic de la Revox ( dar nu a fost mare tristețe pentru că mie mi s-a curățat tenul incredibil, cum nu l-am mai avut de ani buni de zile)
  • Glow Tonic Exfoliating Toner de la Pixi ( chiar dacă părerile sunt împărțite și se spune că acidul glicolic nu afectează sarcina dacă e într-o concentrație mică, eu am decis să renunț la el pentru că și așa nu eram foarte dependentă de el)
  • Crema de ochi cu avocado de la Kiehl’s ( pe care am început-o în timpul sarcinii, fără să verific și apoi să constat, după câteva utilizări, că nu e safe pentru această perioadă, dar pe care am folosit-o după ce am născut și m-am îndrăgostit pe viață. E topul cremelor de ochi!…)

Din ce am observat eu, în sarcină tenul se schimbă foarte mult și poate reacționa urât la produse pe care le adorai înainte, chiar dacă sunt permise în perioada asta mai sensibilă. Eu așa am pățit cu o cremă cu SPF. Neștiind că sunt însărcinată, nu înșelegeam de ce dintr-o dată îmi simțeam fața tingly imediat după ce îmi aplicam crema, deși tenul nu se înroșea. Mai încolo am înțeles și am renunțat la produs.  Mi-a părut extrem de rău pentru că adoram totul la ea, de la textura cremei, la felul în care îmi lăsa tenul și faptul că avea protecția de 30…

Pe lângă asta am observat că o rutină cât mai simplă e ideală pentru perioada sarcinii, mai ales dacă nu ai prea multe probleme. Eu am avut noroc și tenul mi s-a curățat de prin a doua lună de sarcină, așa că nu m-am luptat cu coșurile. Totuși, după ce am născut a trebuit să depun un mic efort să mențin tenul curat.

Sper că acest articol a fost de ajutor! Dacă aveți orice întrebare, o aștept în comentarii!

Cu drag,

Julia

ce crezi?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

No Comments Yet.